Availability: U prodaji

Tumačenje snova

1.925,00 RSD

Izdavač: Edicija
Br. str.: 488
Povez: Mek
Format: 160mm x 230mm
Pismo: Latinica

Pogledaj odlomak knjige

Opis

Tumačenje snova – autor Sigmund Frojd

Frojdova teorija snova predstavlja epohalni naučni događaj koji je samim tim i višestruko značajan. Na prvom mestu snovi su opet rehabilitovani. Frojdov je doprinos što je kod čoveka Zapada ponovo doveo u centar interesovanja snove sa periferije. Iako je snofe Frojd rehabilitovao, ne treba smatrati, kao što je to čest slučaj u istoriji nauke, da je samo otkrio nešto što je odavno bilo poznato, pa zaboravljeno.

Njegov je pristup snovima drugačiji od onoga koji je pretežno negovan u analitičkoj tradiciji, i on bez pravih prethodnika, kroz monumentalno delo Tumačenje snova, snove uvodi u nauku.

O autoru:

Sigmund Frojd je bio austrijski lekar i psiholog. Bio je jedan od onih ljudi koji su šokirali svoje savremenike, ali je zato promenio način na koji razmišljamo o sebi.

Psihološki termini koje je on uveo, kao što su id, ego, superego i Edipov kompleks, mi danas svakodnevno koristimo. On je osnivač psihoanalize-teorije ličnosti. Nemoguće je zamisliti koliko su njegove teorije nestvarno delovle njegovim savremenicima, jer čak i danas on ne prestaje da nas zaprepašćuje svojim idejama. Njegov rad i danas ima veliki uticaj na psihologiju, književnost, umestnost i filozofiju.