Availability: U prodaji

Veruj u sebe

Original price was: 770,00 рсд.Current price is: 654,50 рсд.

Br. str.: 96
Povez: Mek
Format: 160mm x230mm
Pismo: Latinica

Pogledaj odlomak knjige

Opis

Veruj u sebe – Džozef Marfi

Mnogo pre nego što je naša Biblija ugledala svetlost dana, drevna mudrost je rekla, „Dok zamišlja i oseća, čovek tako i postaje.“ Ovo mudro učenje izgubilo se u tmini vremena; ostalo je izgubljeno u davnom dobu.

Biblija kaže: „Jer kako čovek ceni u duši svojoj, takav je.“

Legenda kaže da su se pre više hiljada godina okupili kineski mudraci pod vođstvom velikog mudraca da raspravljaju o tome kako nepregledne horde brutalnih osvajača pljačkaju i pustoše zemlju. Raspravljali su o sledećem: „Kako da sačuvamo drevnu mudrost da je osvajači ne unište?“

Bilo je mnogo predloga: neki su smatrali da drevne zapise i simbole treba zakopati na Himalajima. Drugi su predlagali da se mudrost čuva u manastirima na Tibetu. Neki su, pak, istakli da bi sveti hramovi u Indiji bili savršeni da čuvaju mudrost njihovog Boga.

Veruj u sebe

Vođa mudraca nije rekao ni reč tokom diskusije. On je, zapravo, zaspao u sred razgovora i počeo je glasno da hrče. Na opšti užas svih! Nakon kraćeg vremena se probudio, i rekao: „Tao [Bog] mi je dao odgovor, a on glasi: Pozvaćemo velike slikare Kine – ljude koji poseduju dar Božanske mašte – [što je Božija radionica] i reći im šta želimo da postignemo. Uputićemo ih u misterije Istine. Oni će u slikama predstaviti velike Istine što će biti sačuvano za sva vremena i za bezbrojne buduće generacije. Kada završe sa dramatizacijom velikih Istina, Moći, Kvaliteta i Atributa Božijih kroz seriju karti za igranje, obznanićemo svetu da postoji nova igra. Ljudi širom sveta će ih koristiti zauvek za igru na šansu, ne znajući da uz pomoć ovih jednostavnih karata čuvaju od zaborava sveta učenja za buduća pokolenja.“ Tako je nastao špil karata.

Drevni kineski mudrac je, prema legendi, dodao: „Ako svi sveti zapisi budu uništeni, mogli bi ponovo da se napišu u bilo kom momentu kroz simboliku učenja i unutrašnje značenje različitih simbola na kartama.“

Mašta zaodeva sve ideje i udahnjuje im oblik. Uz pomoć Božanskog umeća maštanja, ovi umetnici su predstavili sve ideje u obliku slika. Kroz čin maštanja manifestuje se ono što je skriveno u dubinama sopstva. Uz pomoć mašte, ono što nosite u sebi što je skriveno ili uspavano dobija formu kroz misao. Mi razmišljamo o onome što je do tog momenta bilo neotkriveno.